If you know about the Chez Panisse in Berkeley, CA, you must love to eat well. This resturant on west coast is known and credited as the inspiration for the style of cooking known as California cuisine. I have never visited yet, but it is one of my must go places to taste the organic foods which have been serving since 1971.
Today, at my favorite store in NYC, PROJECT NO.8 at Ace Hotel hosted the refined tastes event that is featuring the Ms. Patricia Curtan who is an artist that has designed the resturant menus since begenning.
She is a linoleum block prints artist and she has done many prints work for menus and illustrating Alice Waters's Chez Panisse vegetables and fruits.
She has released her new book and shows her many works and explains the process of her work. It is a beautiful book and I am looking forward to read through them soon.
私の大好きなショップ、PROJECT NO.8 at Ace Hotelで、ブックリリースパーティーが行われた。バークレー、カリフォルニアに所在する、カリフォルニア・クイジーンを世に広めたChez Panisseレストランの、メニューや、野菜、フルーツなどのデザインをしているPatricia Curtanの新本だ。
Chez Panisseは、1971年オープン以来、オーガニック野菜、フルーツを中心とした、カリフォルニアクイジーンの元祖といわれている。そこのキッチンで働きながら、レストランメニュー、スペシャルゲスト用のメニューなどを和紙のような紙にプリントをし、レストラン独自の世界観を創り上げた立役者の一人となった、Patricia Curtan. 彼女の作品は,日本の版画に通ずるものがあり、見ていて何かホッとする。レストランのメニューが、彼女のプリントワークというだけで、レストランにむしょうに行きたい。元祖カリフォルニア・クイジーン旅行を、Project No.8のBrianと、Elizabethと企画しようかな?
No comments:
Post a Comment