11/15/2011

Best Steakhouse









There are so many steakhouses in New York City and yes, Peter Luger in Brooklyn is a well known one. I love sushi, seafood and everything, but I really love steak!! especially the American beef, not Kobe or Shimofuri beef from Japan, Red meat, yes!! I love red meat because I can eat more. If they are Japanese beef, they are too faty to eat a lot.

Last weekend, my brother in law was in town and I wanted to take him to really classic American steakhouse, yes Keens Steakhouse!! My all time steak place in America!

This place has opened its door since 1885 and oldest in NYC and their aged prime porterhouse is simply awesome. I forgot to take pictures of them this time, I was so hungry, sorry.....

I will explain the history of this place via different time. I just wanted to mention it this time.

You must go Keens if you only have visited Peter Luger.


先週末、日本から義理の弟がニューヨークに来ていた。海外生活が長ーい彼だが、全てヨーロッパである。

ニューヨークにも数回来ているが、今回は彼一人での旅である。

そこで僕としては、目茶苦茶アメリカンな所に連れて行こうと決めていました。やはり、ステーキになりますよね?!
ニューヨークには、無数のステーキハウスが散在します。有名なところでは、Peter Luger, Smith & Wollensky, Palm, Nickerbockerなどがありますよね。その中でも、Peter Lugerは、とても人気なステーキハウスです。

日本の霜降りビーフより、アメリカのレッドミートの方が、僕は断然好きです。何しろ、美味しく量を食べれるからです。何もつけずに、美味しく食べれるのが、アメリカンビーフです。

今まで、色々とアメリカのステーキハウスに行きました。それぞれの都市にある有名な老舗ステーキハウスにも多く足を運びました。どこも、美味しいです。ただ僕の中では、ベリーベストなステーキハウスが、ニューヨークにあります。その名も、Keens Steakhouse.

Keens Steakhouseは、1885年から続いているニューヨークでは、最も古いステーキハウスなのです。

ここのAged Prime Porterhouse,(この写真は、余りおいしそうでないが。。)は、最高!!

何もつけずに食べ始め、少し飽きたらマスタード、西洋わさび、岩塩などをつけると、ずーっと食べ続けられる程の、美味しさ。サイドディッシュに、ポテトフライ、クリーミーほうれん草、さやえんどうの炒めが並べば、もう完璧です。是非!!!

ps ワインリストも、充実しています。








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